Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Asa le spunem noi, in Banat, pastelor fainoase in forma de patratele. Un fel de taitei patrati.
Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata.
Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25 minute. Se drege gustul de sare.
Intre timp puneti un litru de apa cu putina sare la fiert, cand clocoteste puneti flechitele in ploaie si fierbeti-le 7-8 minute (dupa indicatiile de pe ambalaj), apoi strecurati-le si clatiti-le cu apa rece.
Puneti pastele bine scurse in supiera, supa clocotita si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte (cu piper). Pofta buna.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult