Supa de peste ca la Szeged

de Mitinita in Supe, 4 Iun 2012 | 9908 vizualizari

 

Fara nici un dubiu aceasta este supa mea preferata de peste si cine a avut norocul sa incerce versiunea la fata locului,adica in Szeged,stie de ce. Desi mi-ar fi placut sa prepar supa cu peste proaspat,a trebuit sa folosesc peste congelat. Folositi boia de calitate ,eu am folosit boia de ardei Kotanyi si v-o recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 kg macrou (sau orice alt de fel de peste disponibil)
  • 1 cartof
  • 1 ardei verde sau rosu
  • 1 lingura boia de ardei dulce Kotanyi
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste ca la Szeged:

Se curata pestii , se scot maruntaiele si se taie capetele,apoi pestii se taie in bucati.

Se spala bine sub jet de apa rece.

Se curata cartoful si ardeiul gras si se taie in cuburi.

Intr-o oala se pune putin ulei si se caleste ceapa,se adauga cartoful si ardeiul,apoi boiaua dulce.Se pun la fiert capurile si cozile.

Se lasa sa fiarba 30 minute la foc mare,apoi se trece totul printr-o sita. Se apasa bine,ca sa obtinem aroma din peste. Folositi o sita cu ochiuri mici ca sa nu scape bucati de oase.

Se pune supa obtinuta intr-o alta oala,se adauga bucatile de peste ramase ,pasta de tomate si se fierbe la foc mic inca 30 minute.

Se adauga sare,piper si boia iute ,dupa gust.

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste ca la Szeged" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Mutulica 1

05.06.2012, 11:08

Buna reteta , dar ale naibii unguroaicele astea , au o reteta originala de ciorba de peste chiar si in locurile unde , daca vrei un peste mai mare , nu poti sa pescuiesti decat macrou congelat . Daca nu am probleme cu memoria , Tisa trece prin oras dar nu cred ca-i un rau care are cine stie ce debit sau pesti mari si grozavi .

Panacris 1

17.04.2018, 11:39

mihaelar63 1

17.04.2019, 23:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa spaniola cu ton