Supa de mazare

de Ksenya in Mancaruri de post, 17 Mar 2017 | 22303 vizualizari

 

 O supa pe cat de simpla, pe atat de buna. Reteta de fata este una veche si este adaptata pentru perioada postului, cand avem nevoie ceva sanatos, satios. Aportul ei bogat in proteine ma face s-o gatesc mai des :).

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mazare decorticata
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 cartofi potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • sare
  • 1 catel usturoi
  • 3 litri stoc de legume sau apa
  • marar tocat pentru ornat (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare:

Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa.

 Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati sa prinda un pic de culoare.

Adaugati morcovul spalat si tocat sau dat prin razatoare, iarasi cum va place mai mult. Sotati cam 2 minute.

Adaugati mazarea spalata si scursa, acoperiti cu 3 litri de stoc de legume. Lasati la fiert, pana mazarea incepe sa se desfaca. 

Adaugati cartofii curatati si taiati cubulete si mai fierbeti 20 minute.

Adaugati foaia de dafin, potriviti de sare si piper.

Adaugati usturoiul zdrobit, acoperiti, opriti flacara si lasati 20 minute.

Se serveste cu marar proaspat tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se adauga sarea doar la sfarsit, altfeli riscati ca mazarea sa ramana tare.

2

puteti adauga fulgi de ardei iute pentru un gust mai picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

19.03.2017, 21:08

Cred ca e tare buna!

miki_a 1

20.03.2017, 00:21

O supa bună și gustoasă!

navidad_2017 1

29.03.2017, 23:21

Preferata baietilor mei! Dar mai ales combinata cu carnaciori sau afumatura ... Prezentarea retetei e ca intotdeauna foarte explicita si clara, iar pozele absolut minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole