Supa de legume, cu perisoare de cașcaval

de RODIMUR in Supe, 8 Mar 2019 | 7521 vizualizari

 

Doream să fac acest gen de supă de mult timp, de când am găsit ceva similar pe net. Erau alte ingrediente, iar perișoarele erau numite ”găluște”. Mie mi se pare că atât aspectul, cât și procedeul de preparare amintește mai mult de perișoare, decât de găluște, de aceea le-am denumit astfel.
Mărturisesc că am avut emoții că s-ar putea destrăma perișoarele, la fiert, așa că le-am fiert la foc mic și le-am urmărit îndeaproape. Bucurie mare! Nu numai că nu s-au deformat/destrămat deloc, dar au un gust excepțional și au împrumutat și supei ceva plăcut din gustul lor... Excelentă idee pentru o ultimă supă de frupt/de dulce, înainte de intrarea în Postul Mare!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 4 cartofi roz
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare fină
  • piper
  • Pentru perișoare:
  • 100 grame de cașcaval
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de făină albă
  • 1 ou
  • sare fină
  • ulei de floarea sorelui, pentru modelat perișoarele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume, cu perisoare de cașcaval:

Se amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider, pentru 30 de minute.

Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert în oala de supă, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când scade.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în aceeași tigaie, cu ceapa și roșiile. Se lasă tigaia la foc mic, până mai scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii la fiert, iar la puțin timp,  legumele călite.

Se scoate compozița de cașcaval din frigider și cu mâinile unse de ulei, se fac biluțe (perișoare) mici, care se lasă în așteptare, până sunt gata toate, pe o farfurie unsă cu ulei.

Când cartofii sunt aproape fierți, se oprește focul de la aragaz și se pun perișoarele în supă, una câte una. Apoi se dă iarăși oala cu supă la fiert, dar la foc mic, pentru 15 minute.

Între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă mărunt.

Când supa este gata, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat și se oprește focul de la aragaz. Se pune capacul pe oală și supa se servește după ce ”s-a odihnit” timp de 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

2

Tăiați cartofii în cubulețe mici, cât încap într-o lingură, ca să nu fiți nevoiți să-i tăiați în farfurie.

3

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ci înmuiați-le doar puțin, ca să rămână dulci.

4

Lăsați compoziția cu cașcaval timp de 30 de minute la frigider, înainte de a face perișoarele/biluțele.

5

Adăugați cartofii la fiert atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

6

Faceți perișoarele cu mâinile umezite puțin în ulei și lăsați-le în așteptare pe o farfurie unsă, de asemenea, cu puțin ulei.

7

Adăugați perișoarele în supă atunci când cartofii sunt aproape fierți.

8

Luați oala de pe foc atunci când adăugați perișoarele de cașcaval, una câte una.

9

Fierbeți perișoarele la foc mic, timp de 15 minute.

10

Presărați pătrunjel tocat la sfârșit, când ați luat oala de pe foc.

11

Serviți supa după ce ”s-a odihnit” timp de 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu perisoare de cașcaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

13.03.2019, 11:27

Mulțumesc, Dantes!

Sidy 1

14.06.2019, 14:39

O supa delicioasa de care mi-ai facut pofta. Sigur am sa o fac... :

RODIMUR 1

17.06.2019, 18:58

Sidy, mulțumesc frumos, cu toată considerația, pentru apreciere! Într-adevăr, este foarte bună și ne-am bucurat de ea, cu atât mai mult cu cât am avut emoții, înainte de preparare...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa cu legume si galuste de carne