In zona unde locuiesc se prepara frecvent supa crema de dovleac sau de bostan. M-am inspirat de la Doralinda. E o supa crema excelenta. Multumesc Doralinda >:D
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.
Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.
Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.
Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.
Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.
Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!
Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.
Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.
Pofta buna!
1
Daca nu o doriti atat de consistenta puteti sa adaugati mai multa apa.