Supa de galuste cu unt

de roxanabucataras in Supe, 19 Noi 2011 | 12094 vizualizari

 

O supa de galuste limpede si aromata pentru zilele reci de iarna.Supa de galuste este ideala pentru copiii mici.

 

INGREDIENTE

pentru supa:

  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • patrunjel

pentru galuste:

  • 10 linguri de gris
  • 2 oua
  • 2 cuburi de unt
  • un praf de sare    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste cu unt:

Cum preparam supa de galuste :

Pun apa la fiert cu o lingura de ulei si delikat dupa gust.

Tai morcovul si pastarnacul bastonase, ceapa in 4, cartoful in 4 si le adaug in supa cand apa a fiert si le las pana sunt aproape fierte timp in care ma ocup de galuste.

Intr-un vas rezistent la foc pun cuburile de unt (sa fie mari cuburile) la topit. Dupa ce s-a topit, il iau de pe foc, il las putin, adaug ouale, un praf de sare si grisul in ploaie amestecand continuu cu o furculita pana ajunge o pasta ca o smantana groasa.

Dau focul mic la supa. Iau o lingurita mica, o inmoi in supa si iau din margine cate o lingurita plina din compozitie, pun in supa asteptand sa se desprinda de lingurita...procedez asa pana se termina compozitia.

ATENTIE: Sa fiu sigura ca este buna ca si consistenta, compozitia pentru galuste, prima care o pun in supa astept putin sa vad daca se ridica intreaga la suprafata. Daca se imprastie inseamna ca mai trebuie gris.

Galustele se vor ridica la suprafata, le intorc cu grija pe partea cealalta, las sa fiarba la foc mic cu capac. Ca sa iasa si mai pufoase, adaug de 2 ori apa rece in supa de galuste, cate o cana de apa de fiecare data, la un interval de cateva minute, dar nu imediat dupa ce le-am pus. Le las la fiert supa de galuste pana ce galustele sunt fierte bine.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

supa de galuste se serveste cu patrunjel verde proaspat tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

19.11.2011, 21:12

buna buna

alinutzika 1

19.11.2011, 22:19

cu cartof nu am mancat inca...

roxanabucataras 1

21.11.2011, 12:32

ionela2682: nu zic ca nu-i bine ca tine, eu trucul l-am aflat de la o colega...acum ce sa zic...nu stiu daca de aia au iesit pufoase pt ca se facuse mari de pana sa pun apa rece

alinutzika: noua ne place mult cartoful ala fiert in supa, mi se pare ca are un gust aparte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste cu chimen si turmeric