MOLOKHIA

de Doralinda in Supe, 11 Noi 2012 | 8811 vizualizari

 

La inceput cand am vazut aceasta supa, mi-am zis ca nici macar nu o voi incerca, apoi am zis ca nu pierd nimic! Familia sotului, sunt greci nascuti in Egipt, asa ca soacra are multe retete egiptene, si aceasta supa e una dintre cele mai preferate mancaruri ale sotului si acum, si preferata mea!
Se poate face cu zeama de la un pui fiert, sau cu 2 cuburi knor. E o planta care are frunzele asemanatoare cu cele ale basilicului, dar in general se gaseste in forma de planta uscata, la borcane sau congelata, eu o prefer pe cea congelata, se gaseste de cumparat la magazinele cu specialitate araba.
In fotografiile de mai jos, eu am fiert 3 pachete de molochia, in cazul in care va intrebati de ce e asa mult unt, dar bineinteles, puteti sa o faceti dupa gustul vostru.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de molokhia congelata
  • 8 pahare de apa
  • 2 cuburi knor
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 1 rosie taiata in patru
  • 6 bucati de usturoi
  • 1 lingura de coriandru macinat
  • sare dupa gust
  • piper
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MOLOKHIA:

Punem la fiert molokhia congelata in cele 8 pahare de apa, adaugam ceapa, rosia si knorul ( ptr cei care nu vor sa puna knor, pot folosi zeama de la un pui fiert ) si lasam la fiert pe foc mic cca 20 min, pana s-a fiert ceapa si rosia, amestecand incet din cand in cand. Intre timp, pisam usturoiul si punem intr-o craticioara untul cu usturoiul si coriandru amestecand pe foc mic cam 5 min pana se omogenizeaza dupa care adaugam in supa amestecand usor lasand inca 5 min. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mananca foarte bine cu orez basmati, se adauga intai supa in farfurie, dupa care adaugam orez dupa gust.

2

Daca doriti, puteti sa scoateti din supa, ceapa si rosia.

Daca ti-a placut reteta noastra "MOLOKHIA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Doralinda 1

19.11.2012, 20:09

Gabytza multumesc mult!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 20:48

Foarte buna si combinatia usturoi-coriandru ii da o araoma deosebita
"Molokhia" sau "mlukhieh" este de fapt iuta;asa cum spui este o mancare foarte populara in lumea araba si in Egipt se gatea inca din epoca faraonilor;egiptenii o gatesc in mod frecvent cu porumbei sau crevete;paturile sarace o gatesc in schimb doar cu cubulete de Maggi de pui.
Daca vrei sa stii mai mult despre iuta( eu o gatesc proaspata)acesta e linkul la reteta mea( de asemenea eu folosesc si coriandru verde)

http://www.bucataras.ro/retete/mlukhiehsupa-de-iuta-cu-puispecific-tarilor-arabe-21929.html
"Mlukhieh" se usuca pentru prepararea unei salate si de asemenea a unei mancari numita"besara"(cu linte)

Vad ca faci si orez cu fidea!!!!!!!Delicios

Doralinda 1

02.12.2012, 22:26

Da, merge de minune cu orez! Multumesc ptr informatii! Asa e, si soacra mi-a zis ca se face cu carne de pasare, dar sotului si alti membrii din familia lui, nu mananca pasare de loc!!! De foarte mici copii! Asa ca eu o fac vegetariana! o sa ma uit acum pe site-ul tau. Te pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz