Dupa reteta asta imi ies intotdeauna galustele.
Ceapa o taiem julienne, morcovul feliute subtiri sau cum dorim si le punem la fiert, dupa 15 min. adaugam si dovlecelul taiat in cuburi si uleiul si lasam in continuare la fiert.Cartofii taiati cuburi ii fierbem separat.
Ouale le batem bine, adaugam grisul si bicarbonatl de sodiu si amestecam bine. Lasam 10-15 minute deoparte, nu facem imediat galustele. Punem apa la fiert intr-o cratita separat pentru galuste, iar cand apa clocoteste si au trecut cele 10-15 min, punem cu lingura galuste la fiert.
Le lasam 15 min. la fiert apoi le adaugam peste supa, adaugam si cartofii fierti si mai lasam inca 7-8 min. la fiert. Potrivim cu sare si adaugam patrunjel verde.
1
Galustele ies foarte pufoase daca nu se fac imediat si se lasa compozitia 10-15 min. deoparte.
2
Fierbem separat galustele pentru ca se mai rupe putin din ele la fierbere si astfel va iesi supa limpede.