O supa foarte foarte gustoasa, facuta cu "ajutorul" unei gaini crescute la tara. Aceasta e supica de gaina cu galuste, facuta de mama mea si e cea mai buna supa de gaina! Daca nu credeti, incercati!..:))
Gaina se portioneaza si se pune la fiert in apa. Se spumeaza de mai multe ori. Cand e pe jumatate fiarta, adica dupa vreo ora, se adauga legumele curatate, dar intregi si condimentele. Se mai fierbe inca o ora-doua, depinde cat de batrana e gaina..:))
Cand carnea e fiarta si intra usor furculita in ea, se scoate afara, impreuna cu legumele. Morcovii fierti se taie rondele mari si se calesc la foc mic in 3-4 linguri de ulei de masline. Zeama rezultata de la calirea morcovilor se pune in oala cu supa (fara morcovi).
Ouale se bat spuma cu putina sare, se adauga treptat grisul (dupa nevoie) pana rezulta o compozitie ceva mai tare, suficient ca sa nu se imprastie cand o punem in supa, dar si suficient de moale pt a nu iesi niste galuste beton.
Cu ajutorul unei furculite se ia din compozitie si se pune in supa care fierbe la foc mediu. Furculita se introduce in supa, se tine 1-2 secunde, timp in care ea se va desprinde singura de pe furculita. Daca galustele nu raman ferme, ci se imprastie, mai adaugati putin gris in compozitie. . Fierbeti acoperit 5 minute, apoi stropiti galustele cu o cana de apa rece si fierbeti iar acoperit inca 5 minute.
1
folositi furculita cand puneti galustele, astfel ele vor avea un aspect lunguiet si cu striatii si vor fierbe si mult mai repede!