Va invit la o portie de fasole greceasca! >:D
Fasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori.
Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul, o jumatate din cantitate tocat marunt, cealalta taiata rondele, usturoiul taiat in patru si lasam sa fiarba circa 35 de minute.Dupa cele 35 minute de fiert adaugam uleiul de masline, sucul de rosii si crenguta de cimbru.
Lasam totul la foc mediu pana fierb fasolele si supa ajunge la o consistenta mai densa, trebuie sa fie mai groasa decat o supa obisnuita.Adaugam sare, piper, boia si foaia de dafin(o scoatem cand stingem focul)mai lasam 10 minute sa fiarba.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat.
In Grecia supa se serveste cu muraturi, de obicei castraveciori.
Sa aveti pofta!
1
Uleiul de masline se adauga cand fasolele sunt fierte pe jumatate.
2
Foaia de dafin se adauga aproape la sfarsit pentru un plus de gust, se scoate ca sa nu schimbe gustul supei, supa trebuie sa ramana dulce.
3
Puteti servi cu muraturi dar foarte bine si cu ceapa verde.