Supa de fasole a la grec

de GeorgiaA in Supe, 26 Mar 2014 | 5837 vizualizari

 

Va invit la o portie de fasole greceasca! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole alba medie
  • 5 litri de apa
  • 150 ml. ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 morcovi medii
  • 1 telina medie
  • 500 ml.suc de rosii
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole a la grec:

Fasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori.

Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul, o jumatate din cantitate tocat marunt, cealalta taiata rondele, usturoiul taiat in patru si lasam sa fiarba circa 35 de minute.Dupa cele 35 minute de fiert adaugam uleiul de masline, sucul de rosii si crenguta de cimbru.

Lasam totul la foc mediu pana fierb fasolele si supa ajunge la o consistenta mai densa, trebuie sa fie mai groasa decat o supa obisnuita.Adaugam sare, piper, boia si foaia de dafin(o scoatem cand stingem focul)mai lasam 10 minute sa fiarba.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat.

In Grecia supa se serveste cu muraturi, de obicei castraveciori.

 

 Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Uleiul de masline se adauga cand fasolele sunt fierte pe jumatate.

2

Foaia de dafin se adauga aproape la sfarsit pentru un plus de gust, se scoate ca sa nu schimbe gustul supei, supa trebuie sa ramana dulce.

3

Puteti servi cu muraturi dar foarte bine si cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu carnati