Supa de curcan cu galusti

de Oana in Supe, 2 Mai 2009 | 10095 vizualizari

 

Galustile… marea problema a multor gospodine…daca nu ies din prima nu-i nici o tragedie, doar doua oua aruncate :)

Haideti sa va zic cum le fac eu, nu mi-au dat gres niciodata!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripi de curcan
  • 2 morcovi taiati rondele
  • o ceapa mai mare cubulete
  • un ardei gras cubulete
  • o jumatate de telina cubulete
  • 2 cartofi micuti taiati cuburi mai maricele
        Galusti:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cateva picaturi de ulei
  • gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galusti:

Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele.

Pentru o oala mare de supa trebuie sa facem galusti din doua oua. Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Albusurile se bat spuma. Apoi galbenusurile se pun peste albusuri si se amesteca in continuare(cu mixerul). Se pune apoi grisul in “ploaie” pana cand compozitia incepe sa capete consistenta unei smantani mai groase. Apoi oprim mixerul si mai adaugam cate putin gris amestecand cu furculita.

Compozitia trebuie sa ramana pufoasa! Galustile se pun in supa cand clocoteste, la foc mic, cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Se pune mai intai o galusca si daca nu se desface se pun si celelalte. Dupa ce am terminat de pus galustile punem o cana de apa rece-rece peste ele si acoperim oala cu un capac. Dupa ce clocoteste supa mai punem inca o data o cana de apa rece peste galusti. Cand galustile sunt fierte si oprim focul, punem patrunjel verde si lasam oala acoperita inca jumatate de ora.

Inca un secret: ingredientele pentru galusti trebuie sa fie la aceeasi temperatura, ori scoatem ouale din frigider sa ajunga la temperatura camerei, ori tinem grisul in frigider(cum fac eu).

Nu pare asa de complicat, sper sa va iasa din prima!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galusti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de usturoi