Supa de ceapa

de AnaDavid in Supe/Ciorbe, 12 Oct 2017 | 4422 vizualizari

 

Apreciata si cunoscuta, supa de ceapa are origine din Roma antică, dar este prezentă în multe bucatarii in lume. Cel mai cunoscuta este varianta franceza care se serveste cu felii de baguette si branza deasupra dupa ce a fost gratinata cateva minute la cuptor. Există variante în care ceapa este lasata timp de 5 minute în apă clocotită înainte sa fie prăjita cu unt sau unde se foloseste vin alb sau coniac,  dar un lucru este sigur, peste tot este obligatoriu supa de carne de vită și este gratinata cu crutoane de baghetă acoperite cu cașcaval și parmezan.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ceapă blondă
  • 100 de grame de unt
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri făină
  • 2 litri supa de vită
  • 1 baguette
  • 100 g parmezan
  • 100 de grame de brânză elvețiană
  • 50 ml de coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Se curăță ceapa și se lasă intreaga timp de 10 minute în apă rece, pentru a pierde mirosul caracteristic. Se usucă bine și se taie în felii subțiri.

Se prăjește cu ulei și unt timp de 15 minute, amestecând constant, deoarece ceapa nu trebuie sa se arda.

Se stinge cu coniac.

Se adauga făina și se amestecă timp de 2-3 minute.

Se adaugă supa de vita și se amestecă până incepe sa fierbe.

Se fierbe la foc mic, timp de 40-50 de minute, se pune sare și piper.

Tăiem pâinea și p prajim la cuptor sau pe plita.

Punem supa într-un castron rezistent la foc, punem peste supa painea prajita și acoperim cu parmezan si brânză elvețiană.

Gratinam în cuptor sau salamandra timp de 5 minute.

   Servim imediat.

TIPS-URI

1

Este bine să facem supa de vită cu cateva ore înainte ca să îl folosim pentru supa noastră. Se pune carnea de vită cu ceapă, morcov, telină și un amestec de plante aromatice (patrunjel, foi dafin, cimbru ,salvia) și se lasă să fiarbă incet. Aceasta supa va fi foarte concentrata, așa că putem să-l filtram și să-l punem în forme pentru cuburi de gheață și să le folosim de fiecare dată când avem nevoie de ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de vita cu taitei de casa.