Supa de ceapa

de Sidy in Supe, 5 Sep 2010 | 4264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 3 l supa de carne
  • 100 g parmezan
  • 1 paine bagheta
  • 2 linguri unt
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.

Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.

Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.

Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.

Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.

Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.

Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

biancas76 1

05.09.2010, 23:38

Nu am mancat dar cu siguranta e buna. Mie imi place ceapa.

nadina73 1

05.09.2010, 23:54

tare ma tenteaza ca vad ca se face nu gluma ,crd ca am sa incerc si eu

Laly 1

07.09.2010, 00:16

vin si eu la un castronel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de usturoi