Supă de căpsuni

de Ade200 in Mancaruri de post, 18 Mai 2012 | 4288 vizualizari

 

Pentru sezonul căpşunilor, o reţetă fină pentru o seară romantică!

 

INGREDIENTE

  • 700 g de căpşuni
  • 200 ml de vin de bună calitate(vin de desert, deci dulce)
  • 10 frunze de mentă
  • 10 frunze de busuioc
  • 5 boabe de piper zdrobite
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară(foarte puţină)
  • 1/2 păstaie de vanilie tăiată în lung
  • 10 g de zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de căpsuni:

Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor.

Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul.

Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească.

În acest timp, pregătiţi capsunii şi adaugaţi-i în siropul rece .Căpşunii se taie în sferturi sau bucăţi mai mici dacă sunt mari, fără frunze şi partea tare de sub ele.

Puneţi la frigider 3 h.

Serviţi în farfurie de supă, după ce aţi scos păstaia de vanilie. Puteti pune alături o feli de chec, daca doriţi ceva mai consistent.

Decoraţi cu un biscuit stil ţigaretă

TIPS-URI

1

Caută căpsuni bine copţi, zemoşi şi aromaţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de căpsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bamse 1

19.05.2012, 21:16

deci capsiunile se zdrobesc? sau se lasa intregi? ca imi place reteta si as incerca si eu, dar sunt un pic confuz

Rocsi 1

19.05.2012, 23:09

Ce combinatie de arome

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de post, cu granule de soia