Supa cu verdeturi, linte si orez

de aziz in Supe, 4 Apr 2012 | 4616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • jumatate kg carne tocata de care doriti eu am pus de pui
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri marar tocat
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa tocata
  • un catel de usturoi tocat
  • 100 gr linte galbena inmuiata
  • 100 gr orez inmuiat(reteta specifica orez egiptean)
  • 2 cani supa de pasare eu am pus mai mult cam 4 cani
  • o lingura menta tocata
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lingura coriandru tocat
  • o lingura spanac tocat
  • o lingurita sofran (eu nu am avut am inlocuit cu turmeric)
  • o cana iaurt
  • 2 linguri faina
  • o lingura suc de lamaie
  • pentru servit felii de lamaie si ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu verdeturi, linte si orez:

Carnea tocata se amesteca cu sare piper ,marar tocat si coaja rasa de lamaie se lasa la odihnit 10 minute, dupa care se formeaza bilute care se coc pe hartie de copt la cuptor pana devin aurii.

Intr-o oala punem 2 linguri de ulei la sfarait :)) adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana devin stravezii. Punem si orezul care a stat la inmuiat in apa fierbine si apoi clatit cu apa rece (nu folositi orez precum basmati as propune yasmin) la fel si lintea galbena. Se adauga treptat din supa de pasare (eu am facut-o din tacamuri de pasare si legume ). Iaurtul se amesteca cu sofranul inmuiat in 2 linguri apa calda sau turmeric cum am pus eu si putin suc de lamaie si se amesteca bine.

Desfacem cele doua linguri de faina (eu zic ca mergea si una singura) in putina apa rece si amestecam cu iaurtul. Cand lintea si orezul sant fierte se adauga iaurtul si verdeturile tocate, se mai da un clocot de un minut si gata de servit. Acum la servit se dauga bilutele din carne si suc de lamaie, iar cui ii place desigur si ardei iute verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu verdeturi, linte si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa Crema de Linte Rosie (Reteta Video)