M-am îndrăgostit de ierburi și boia de la Delikat;) Știți că sunt mare, prietenă cu boiaua ;) și iacă cum am împrietenit, aromele legumelor de vară ;) "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" cu mare drag. Astăzi o a treia rețetă de post, că tot a început postul. Spor și poftă bună!
Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. După cele 10 de minute se adaugă legumele de vară, se mai completează cu apă, se asezonează cu amestecul de ierburi și mirodenii cu boia de la Delikat, lasându-se la fiert cca. 20 minute la foc mic, semiacoperit.
Între timp roșiile se crestează, și se pun pentru cca. 5 minute la fiert în apă sărată, clocotită. Apoi se scot în apă rece, se cojesc se mărunțesc și se adaugă la supă de legume, lăsîndu-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu neacoperit împreună cu pastele Cavatelli.
Spor și poftă bună!
1
Supa se servește fierbinte sau rece, ca atare în zilele de post,
2
Și cu un adaos de smântână, după gustul fiecăruia, în zilele de dulce.