O mancare foarte gustoasa, cu carne de pui de curte, dovlecel si condimente special pentru chiftele de la DELIKAT, o minunatie.
Ingrediente chiftelute:
Ingrediente sos:
Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt, usturoiul si dovlecelul dat pe razatoarea mica si apoi stors bine de zeama, condimentele pentru chiftele de la DELIKAT, piper si sare dupa gust. Omogenizam bine.
Punem intr-o farfurie faina si pesmet, amestecam, apoi dam chiftelele prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Pentru sos, tocam marunt ceapa si o punem impreuna cu ciupercile la calit in 30 ml ulei. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam pasta de tomate si 50 ml de apa. Mai lasam 10 minute pe foc, potrivim de sare si piper si adaugam mararul tocat marunt.
Servim chiftelutele cu sos de ciuperci.
1
Daca va plac mai mult, chiftelutele le puteti coace si in cuptor.