Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci

de Rahela Velicu in , 6 Iun 2018 | 2047 vizualizari

 

O mancare foarte gustoasa, cu carne de pui de curte, dovlecel si condimente special pentru chiftele de la DELIKAT, o minunatie. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente chiftelute:

  • 600 g piept de pui
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf condiment pentru chiftele de la DELIKAT
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 100 g faina
  • 1 lingura de pesmet

Ingrediente sos:

  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 30 ml ulei
  • marar verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci:

Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt, usturoiul si dovlecelul dat pe razatoarea mica si apoi stors bine de zeama, condimentele pentru chiftele de la DELIKAT, piper si sare dupa gust. Omogenizam bine.

Punem intr-o farfurie faina si pesmet, amestecam, apoi dam chiftelele prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Pentru sos, tocam marunt ceapa si o punem impreuna cu ciupercile la calit in 30 ml ulei. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam pasta de tomate si 50 ml de apa. Mai lasam 10 minute pe foc, potrivim de sare si piper si adaugam mararul tocat marunt.

Servim chiftelutele cu sos de ciuperci.

 

TIPS-URI

1

Daca va plac mai mult, chiftelutele le puteti coace si in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa