Daca tot am revenit si mi s-a luat si interviu, m-am gandit ca poate utilizatorii mai noi se intreaba daca tipa asta Adinuta stie sa gateasca ceva sau doar sa invarta vorbe, hihi! si mi-am zis ca trebuie sa-mi recastig total locul printre bucatarasi si sa va momesc cu ceva bun si cald. Reteta e mai mult facuta asa, din pofte, pentru ca nu am urmat niste indicatii anume ci am pus la cuptor ce mi s-a parut a merge intr-o supa crema usor dulce asa (de aceea am ales sa adaug sfecla pe langa dovleac, imi place mult cand e coapta si cartoful dulce la fel). Sper sa va placa!
Pasul 1: Feliile de dovleac le-am sarat, piperat si le-am stropit cu ulei de dovleac (merge orice alt ulei, dar mie imi place extrem de mult cel de dovleac). Am spalat, curatat si taiat si restul de legume si le-am amestecat intr-un bol cu ulei, sare si piper, in afara de sfecla pe care am amestecat-o separat, ca prea lasa suc rosu si cateii de usturoi pe care i-am pus la copt in coaja si i-am curatat dupa ce i-am scos din cuptor.
Pasul 2: Am pus la fiert in apa cu sare cateva radacinoase curatate, taiate bucati mari. In alta oala am fiert cateva fasole mari albe cu putina sare.
Pasul 3: Am dat legumele la copt la cutor. Cand s-au rumenit frumos le-am scos la racit. Apoi le-am dat prin blender adaugand supa de legume pentru a subtia piureul si a-l transforma in supa. Am adaugat putin busuioc verde, ulei de masline si boabele de fasole, mai mult de decor, pentru ca supa este foarte gustoasa si aromata oricum.
Sper sa va placa. Pofta buna! :)