Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine.
Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi!
Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie cam 5 cm deasupra nautului. Pune rozmarinul si fierbe la foc mic, pana ce nautul e fiert bine.
Scoate ramurica de rozmarin si strecoara supa. O parte din boabele de naut le pasezi in blender. Eu la inceput am blenduit doar o mica parte, dar nu mi-a placut supa asa, pentru ca restul de boabe erau prea tari. Si atunci am blenduit cam 3/4 din ele. Asa mi s-a parut mai fina. Voi faceti cum va place mai mult.
Amestecati faina cu cateva linguri de supa, ca sa se faca o pasta fara cocoloase. Adauga faina in supa si amesteca bine. Pune si nautul si lasa sa fiarba la foc mic inca 2 minute.
Pune si zeama de lamaie, potriveste de sare si piper. Serveste supa presarata cu patrunjel