O supă, ce am consumat-o timp de două săptămâni. Nu credeam că e așa de gustosă, dar când nu prea ai voie să mănânci nimic, cred că și pietrele au gust ;) Glumesc, desigur. E o supă cremă tare bună și sățioasă! Spor și poftă bună! P.S. Partea cu pozele, la fel de săracă, ca și precedenta rețetă, nu prea îmi ardea, totul mi se părea așa de banal ;)
Explicatia DEX: ZARZAVÁT, zarzavaturi, s. n. Plante comestibile, cultivate în grădini, de la care se consumă mai ales frunzele și rădăcinile; verdețuri. – Din tc., bg.zarzevat.
Zarzavaturile se curăță, apoi se taie grosier și se pun la fiert în cca. 2000 ml apă rece, cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se asezonează de sare și piper, se adaugă uleiul și se mixează, până se obține o cremă omogenă.
Supa cremă se servește cu crutoane sau felii de pâine prăjită, unse cu ulei de măsline și frecate cu usturoi.
Spor și poftă bună!