Pentru ca iarna vrea sa ne arate ca mai are putere, va propun o supa crema aromata si calda, care sa ne dezmorteasca si sa ne faca sa uitam de frigul de afara
Spalam si curatam toate legumele. Tocam sau dam pe razatoarea mare radacina de telina, taiem rondele tulpinile, cartofii ii taiem cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Morcovii ii lasam intregi, sau taiati in 2, ca sa fie mai usor de "pescuit". Topim untul intr-o oala, adaugam telinele, ceapa si putina sare. Lasam sa se caleasca cateva minute, apoi adaugam 1,3 - 1,5 litri de apa impreuna cu cartofii si morcovii, acoperim si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt fierte, adica dupa vreo 30 de minute, luam de pe foc, scoatem morcovii si pasam restul legumelor. Adaugam un praf de nucsoara, smantana si sare daca mai e nevoie. Punem inapoi la foc si mai lasam sa dea un clocot.
1
Putem servi supa cu frunze de telina tocate fin, crutoane sau felii de bagheta.