Când e vorba de preferinţe culinare, soţul meu este înebunit după supa de roşii. Mie mi se pare plictisitoare şi caut mereu să o fac altfel, să o înveselesc, să-mi placă şi mie, să mâncăm amândoi. De data asta, este cu adaos de sfeclă roşie.
Am dizolvat cele 2 cuburi de găină în 750 ml apă şi am dat în clocot. Am adăugat sfecla tăiată cuburi, morcovul şi ţelina şi am fiert 15 minute. Între timp am copt în cuptor crutoanele din cuburi de pâine, unt şi nucşoară şi am tăiat brânza cubuleţe. Când legumele au fiert, am adăugat roşiile pasate şi am mai fiert 5 minute, apoi am pasat totul în blender. Am mai pus la fiert preţ de un clocot, am adăugat suc de lămâie, am potrivit de sare şi piper. Am pus în boluri, am presărat crutoane, cuburi de brânză şi pătrunjel şi am făcut repede pozele, că soţul meu nu mai avea răbdare de atâta poftă.
1
reţeta de unde m-am inspirat era fără morcov şi ţelină, dar eu m-am gândit la un plus de aromă
2
în reţeta originală erau doar 200 ml roşii pasate, dar după ce am pus 500 ml tot puţin mi s-a părut, aşa că am mai adăugat încă 500 ml