Dintre supe, preferata mea este cea cu găluşte, dar din nefericire nu prea îmi ies găluştele. Acum m-am hotărât să mai fac o încercare şi ăsta e rezultatul. Nici de data asta nu au ieşit grozave, dar măcar nu au mai ieşit ţepene.
Am spălat carnea, am curătat sşi spălat legumele, apoi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic. Intre timp am făcut aluatul pentru găluşte. Am bătut ouăle cu puţină sare, apoi am adăugat grisul în ploaie amestecând continuu. Am adăugat şi puţină apă minerală iar la sfârşit o lingură de ulei. A rezultat o compoziţie de consistenţa unei smântâni mai groasă. Am pus aluatul în frigider să se odihnească şi să se umfle grisul. După ce legumele şi carnea au fiert cam jumătate, le-am scos pe o farfurie să se răcorească iar zeama am strecurat-o. Am tăiat legumele rondele, în afară de ceapă pe care am aruncat-o şi le-am adăugat în supă, apoi am adăugat şi carnea. Am făcut găluştele luând compoziţie cu lingura înmuiată în apă de fiecare dată şi scufundându-le în supă. La final am adăugat o cană cu apă rece şi am lăsat la fiert cu capacul acoperit până s-au fiert găluştele . La sfârşit am adăugat pătrunjel tocat mărunt.