Supă de pui şi găluşte

de anomisana in Supe, 10 Sep 2011 | 6803 vizualizari

 

Dintre supe, preferata mea este cea cu găluşte, dar din nefericire nu prea îmi ies găluştele. Acum m-am hotărât să mai fac o încercare şi ăsta e rezultatul. Nici de data asta nu au ieşit grozave, dar măcar nu au mai ieşit ţepene.

 

INGREDIENTE

  • pulpiţe de pui
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 rădăcină mică de ţelină
  • 2 ouă
  • 8 linguri de gris
  • ulei
  • apă minerală
  • pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui şi găluşte:

Am spălat carnea, am curătat sşi spălat legumele, apoi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic. Intre timp am făcut aluatul pentru găluşte. Am bătut ouăle cu puţină sare, apoi am adăugat grisul în ploaie amestecând continuu. Am adăugat şi puţină apă minerală iar la sfârşit o lingură de ulei. A rezultat o compoziţie de consistenţa unei smântâni mai groasă. Am pus aluatul în frigider să se odihnească şi să se umfle grisul. După ce legumele şi carnea au fiert cam jumătate, le-am scos pe o farfurie să se răcorească iar zeama am strecurat-o. Am tăiat legumele rondele, în afară de ceapă pe care am aruncat-o şi le-am adăugat în supă, apoi am adăugat şi carnea. Am făcut găluştele luând compoziţie cu lingura înmuiată în apă de fiecare dată şi scufundându-le în supă. La final am adăugat o cană cu apă rece şi am lăsat la fiert cu capacul acoperit până s-au fiert găluştele . La sfârşit am adăugat pătrunjel tocat mărunt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui şi găluşte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gina37 1

15.09.2011, 12:31

pui un varf de cutit de bicarbonat in galuste si ies moi

anomisana 1

16.09.2011, 23:35

Sarutmana, o sa incerc data viitoare.

emiliaa74 1

23.09.2011, 18:07

buna
galustele nu trebuie facute cu mult inaite. ca se intaresc, se fac cind supa e gata, Incearca si vei vedea . Daca pui bicarbonat se inegresc in mijloc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de gulie