Acum ca deja miroase a primavara am deschis oficial sezonul preparatelor verzi.
Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba.
In uleiul incins intr-o oala punem morcovul si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoie putin, apoi adaugam partea alba de la ceapa verde.
Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam spanacul si partea verde de la ceapa. Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie. Adaugam faina de naut si amestecam energic. Stingem cu apa cat sa acopere, adaugam piper si fierbem 15 minute. Mixam bine compozitia cu un mixer de mana, mai adaugam apa daca mai este nevoie si potrivim de sare. Dam cateva clocote, apoi adaugam smantana frecata cu 2 linguri apa rece. Omogenizam bine si lasam sa se infierbante, fara a mai clocoti.
Servim supa crema cu paine prajita si ou fiert tare.
1
puteti inlocui apa cu supa de legume sau de carne
2
puteti inlocui faina de naut cu cartof