Supa de rosii sau "zupa pomidorowa" este o supa specifica bucatariei poloneze. Se serveste cu taitei sau orez.
Noi preferam varianta cu taitei. De obicei eu o gatesc numai toamna deoarece atunci sunt rosiile bune, zemoase si foarte gustoase. Am incercat acum varianta cu rosii intregi, decojite la conserva si...a mers.
Va las sa o incercati, cu spor.
P.S-este supa preferata de iubitul meu.
Modul de preparare al acestei supe este foarte usor.
Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert.
Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din conserva si mai fierbeti pana sunt fierte foarte bine toate ingredientele.
Separat, fierbeti taiteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Legumele strecurate de zeama (nu aruncati zeama) se maruntesc in blender pana ce capata o consistenta cremoasa.
Puneti crema de legume intr-o oala si completati cu zeama pastrata pana ajungeti la consistenta dorita.
Puneti oala pe foc, adaugati taiteii fierti si mai lasati sa dea 2-3 clocote.
Potriviti de sare si piper. Dupa ce ati stins focul adaugati legatura de leustean tocata marunt.
Pofta buna!
1
Puteti folosii rosii proaspete, dar sa fie coapte si zemoase.
2
Daca nu preferati varianta cremoasa a supelor, puteti pasa legumele mai mari.