O supica rapida si gustoasa
Cuptorul preincalzit la 200 °C
Spalam rosiile, le taiem in 4 si le punem intr-o tava cu peretii inalti. Peste ele punem cepele curatate, usturoiul, frunzele de busuioc si legatura de oregano . Adaugam sarea, zaharul, otetul balsamic, uleiul si piperul. Cu mainile amestecam toate ingredientele si punem amestecul in cuptor pentru o ora.
Cand sunt gata, scoatem tava de la cuptor si lasam legumele sa se raceasca pentru 30 de minute.
Punem toate legumele (impreuna cu zeama lasata de ele) intr-un blender/food processor, mixam la viteza mare pana se transforma intr-o crema fina. Daca blendertul folosit nu este unul foarte puternic , supa va trebui strecurata printr-o sita fina pentru a elimina semintele si cojile ramase.
Noi am servit-o alaturi de paine prajita si pesto!
Enjoy :)
1
Daca supa este prea groasa, adaugati apa/supa de legume pana ajunge la consistenta dorita.