Ciorba de cocos(moldoveneasca)

de GeorgiaA in Supe/Ciorbe, 24 Mar 2014 | 6912 vizualizari

 

O ciorba de tara cum se zice prin zona noastra, cu bors de putina, o reteta preluata de la soacra mea, un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Carne de cocos(proportie variabila), eu am folosit doar o parte.
  • 6 litri de apa
  • 800 ml. bors de putina
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • zarzavat conservat(morcov, ardei rosu, ardei verde, telina, patrunjel, marar, etc.)
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri pasta de tomate(de casa)
  • 2 linguri sos de legume(de casa)
  • paste fainoase-fidelini
  • sare
  • piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos(moldoveneasca):

Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate de ora si adaugam ceapa, morcovul, telina si zarzavatul conservat.Mai lasam sa fiarba inca o jumatate de ora si adaugam foile de dafin, crengutele de cimbru, pasta de tomate si sosul de legume.Dupa ce a fiert carnea si legumele adaugam borsul, ii dam un clocot bun(eu il fierb separat), adaugam pastele fainoase, sare si piper si lasam la fiert pana sunt gata pastele.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde.

Noi il servim cu ardei iute murat sau in otet.Puteti servi cu smantana, noi am preferat sa il servim fara fiind in perioada de post.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos(moldoveneasca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cocos cu taitei de casa