Supa crema de ou

de katty in Supe, 11 Sep 2018 | 3289 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne de pui cu os (spate)
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • piper alb
  • busuioc uscat
  • 100 gr smantana 30% grasime
  • 50gr parmezan ras
  • frunze de busuioc proaspat pentru decor
  • crutoane pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ou:

Carnea de pui spalata si portionata se pune la fiert  in apa rece cu putina sare, piper boabe si foile de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Se strecoara si se pastreaza zeama. Vom avea nevoie de aproximativ 500 ml zeama.

Intr-o oala cu fund dublu punem galbenusurile si un praf de sare. Incepem sa amestecam cu un tel para turnand cate putina supa de pui calduta pana adaugam toata supa. Adaugam piperul, busuiocul si punem la foc mic, amestecand constant pana supa crema se leaga. Luam de pe foc, adaugam smantana si amestecam energic.Punem din nou pe foc amestecand continuu pana se infierbanta fara a clocoti.

Turnam supa crema in boluri, punem deasupra parmezanul ras, frunzele proaspete de busuioc si servim imediat cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (11)

kytz 1

13.09.2018, 09:18

O rețetă interesantă! Sigur a fost o supă foarte fină!

dantes 1

13.09.2018, 10:21

oanapl 1

16.09.2018, 23:29

Interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris