Supa crema de morcovi

de adnia in Supe, 22 Mar 2013 | 3601 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus in cateva randuri cate de iubite sunt supele-crema in familia mea: baietii mei le adora, iar eu sunt foarte incantata. Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare, ele imi dau avantajul de a "ascunde" toate legumele pr care fiul meu nu le accepta altfel. Stiind ca iubeste morcovii oricum i-as da, nu am ezitat sa pregatesc si aceasta supa minunata!
Pana sa va dau reteta, o sa va amintesc ca, fiind portocalii, morcovii au o concentratie foarte puternica de antioxidanti (ca si legumele si fructele galbene), sunt plini de vitamine (A, K, C, B6), sunt o sursa buna de fibre si contin potasiu si mangan.
Atentie insa, daca urmati o cura de slabire: morcovii fierti au un indice glicemic mare ( 85, nu sunt recomandati, mai ales in dieta Montignac), insa cei cruzi sunt exact invers, adica au un indice glicemic mai mic (30).
Totusi, nu e cazul sa va ingrijorati: Chiar daca au un IG ridicat,aceste alimente au un continut in glucide pure foarte scazut (cca 5%) .Consumul lor in cantitati normale ar trebui sa aiba deci un efect neglijabil asupra glicemiei.

 

INGREDIENTE

  • Si acum, dupa atata povestit, sa va dau si reteta:
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr. morcovi
  • 1 telina mica
  • vegeta naturala
  • sare, piper, dupa gust
  • 1 lingurita smantana,
  • pt. decor (optional)
  • 1 lingurita unt
  • apa (1,5 l)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi:

 

Mod de preparare:
Eu nu prea sunt adepta calirii cepei in ulei (desi am vazut ca procedeul este foarte raspandit), in primul rand pt. ca bietul meu ficat nu rezista la asa un tratament; asadar, modul meu de gatire al mancarurilor este mult mai simplu, adica pun totul direct la fiert (in cazul de fata--legumele taiate cuburi, vegeta si lingura de ulei). Dupa ce legumele s-au inmuiat destul, am luat oala de pe foc, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am pasat supa in blender, pana a capatat o consistenta foarte fina. Am adaugat lingurita de unt si am potrivit de sare si piper. Am servit calda, cu putina smantana  si crutoane.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu Blenderul Oster