Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati.
Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante.
Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20 minute. Cand toate legumele sunt moi le scoatem cu o paleta si le pasam cu blenderul, ajutandu-ne de lichidul in care au fiert. Pentru un plus de aroma, punem in blender si 5-6 felii prajite de bacon. Adaugam apa astfel incat sa obtinem consistenta dorita, apoi condimentam cu sare si piper. ( De obicei eu folosesc toata apa in care au fiert , fara ca supa sa iasa prea moale sau prea consistenta).
Servim supa fierbinte, alaturi de crutoane aromate si felii crocante de bacon afumat.
1
Pentru crutoane aromate ( http://www.bucataras.ro/retete/crutoane-aromate-19586.html ) puteti folosi ce verdeturi sau condimente doriti )