Supa crema de linte rosie, cu afumatura

de Brindusa in Supe, 22 Mar 2012 | 6946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g linte rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 bucatica telina
  • 1 radacina patrunjel/pastarnac
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 200 g piept de porc afumat, taiat cubulete
  • sare, piper dupa gust
  • frunze de patrunjel, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte rosie, cu afumatura:

Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi. 

Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea :)

In timpul acesta incalzeste uleiul si prajeste in el cubuletele de piept afumat. Cand e gata adauga si ceapa tocata si las-o pana ce s-a inmuiat bine. 

Scoate legumele intregi din supa si paseaza restul cu un blender vertical. Adauga amestecul de sunca si ceapa, amesteca bine si da un clocot. Sareaza si pipereaza dupa gust. 

Serveste supa cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte rosie, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de linte verde cu rosii si arome indiene