O supa turceasca usor de pregatit, hranitoare si gustoasa, numai buna pt atunci cand esti in criza de timp.
Se spala lintea in mai multe ape si se pune la fiert cu 6 pahare cu apa. Cand lintea incepe sa fiarba, luam spuma de deasupra si adaugam legumele: ceapa, morcovul si cartoful, taiate in patru. Se adauga putina sare si se lasa la fiert intr-o oala cu capac la foc mic jumatate de ora, pana ce lintea se farama iar legumele devin moi.
Dupa ce s-au fiert legumele, se ia supa de pe foc, se adauga o lingura de bulion, sare (daca mai este nevoie), piper (daca ne place mai picant), boia de ardei iute/dulce, jumatate de lingura cu menta uscata si se mixeaza totul la blender sau se paseaza printr-o sita. In functie de consistenta dorita, mai putem adauga in supa apa sau suc de rosii.
Supa astfel pregatita o punem inapoi in cratita si o mai dam o data in clocot.
Se serveste calda cu fulgi de ardei iute presarati deasupra si zeama de lamaie.