Supa crema de linte

de simona72 in Supe, 30 Apr 2014 | 6570 vizualizari

 

Dupa cum am mai zis, nu ma dau in vant dupa astfel de supe, noi suntem ciorbari:)) Ne plac ciorbele traditionale romanesti, adica cu ceva carne, legume si acrite cu bors sau zeama de varza. Asa ca, aceasta supa a fost mai mult un experiment pentru mine si familia mea...apropo, baietii, mai ales fiumeu a zis ca nu poate manca asa ceva:))...dupa un decor frumos si imbietor al farfuriei, dupa degustare s-a declarat multumit...hai ca nu-i rea, doar are o culoare ciudata, declara fiumeu...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte verde am avut eu(cred ca merge orice fel de linte)
  • 1 litru apa
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 mana ardei gras taiat feliute si congelat(puteti folosii proaspat)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 mana de frunze de menta(optional)
  • pt servit:
  • crutoane
  • ulei de masline
  • frunze de menta pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte:

Lintea se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu legumele spalate, curatate si taiate in jumatati sau sferturi. Se adauga aproximativ un litru apa peste legume. Se mai pune un ibric cu apa la fiert pentru a dilua supa daca este nevoie. Se lasa sa fiarba 20-25 minute, pana lintea este fiarta. Aici, avand in vedere ca nu stiam cat succes va avea supa mea, cu o lingura cu gauri sau o spumiera, am scos jumatate din cantitatea de linte fiarta pentru a face o alta reteta. Cu ajutorul blenderului vertical pasiram bine legumele, adaugam usturoiul pisat in mojar, sare si piper dupa gust, 2-3 linguri ulei de masline, semintele de chimen prajite putin in tigaie si zdrobite bine in mojar. Dupa gustul meu as fi pus si o mana de frunze de menta, dar din pacate productia proprie de menta este abia la inceput.

Se serveste calda sau rece cu crutoane, cativa stropi de ulei de masline si pentru decor o frunzulita de menta. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

crutoanele eu le-am facut atunci pe moment: 1 felie de paine integrala taiata cubulete si prajite in putin ulei de masline

2

daca mai este nevoie subtiati supa cu apa pe care o aveti pregatita dinainte...musai sa fie fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

JulyCris 1

30.04.2014, 17:19

simonacallas 1

30.04.2014, 17:37

Acu' vii cu supa, dupa ce-am poftit la tarta? deja imi seca filonu' salivar, nu mai am de unde. Da' o pun la catastif, ca voiam sa fac supa crema de linte si n-aveam reteta

simona72 1

30.04.2014, 19:10

Va multumesc pt aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de linte rosie condimentata