Aceasta supa se prepara foarte usor si are o aroma foarte placuta. Cand am incercat prima data aceasta reteta nu am fost sigura daca va fi pe gustul meu, mi s-a parut ciudata. Insa dupa ce am gustat, aroma de patrunjel cu piper m-a facut sa-mi schimb parerea. Daca va place patrunjelul va invit sa incercati aceasta varianta de supa.
Se pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste putin amestecand cu o lingura de lemn sau cu telul. Peste faina adaugam in fir subtire apa si laptele amestecand continuu pentru a nu lasa cocoloase in supa. Supa se amesteca pana fierbe. Cand a inceput sa fiarba se adauga patrunjelul tocat marunt si se lasa 2-3 minute sa clocoteasca pentru a-si lasa patrunjelul aroma. Se sareaza dupa gust, se condimenteaza cu piper macinat si se serveste calda.
1
Piperul este indicat sa-l puneti la sfarsit deasupra supei, cand serviti. Daca adaugati piperul in supa in timp ce fierbe e posibil ca supa sa-si schimbe culoarea.