Supa crema de legume cu smantana si crutoane

de Merisor in Supe, 23 Aug 2012 | 10711 vizualizari

 

Am facut o supa acrisoara de legume asa ca sa ne mai degresam putin.
Nu am pus nici ulei pentru ca am vrut sa pun smantana.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • o radacina telina
  • 2 morcovi
  • 3 ardei grasi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 L apa
  • 3 rosii mari
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • zeama de la o lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu smantana si crutoane:

Am pus o oala cu apa la fiert cu putina sare.

Am tocat legumele curatate si spalate si le-am adaugat in apa cand aceasta a inceput sa fiarba. Am acoperit si am lasat la fiert aproape o ora.

De obicei legumele le inabus putin apoi adauga apa fiarta, dar de data asta am incercat sa vad ce gust au legumele doar fierte in apa simpla. Nu am fost dezamagita  de gust.

Cand legumele s-au inmuiat am potrivit cu sare, am batut un ou cu doua linguri de smantana si zeama de lamaie intr-un bol, am diluat cu zeama de supa si am amestecat in supa. Am oprit focul si am adaugat mararul tocat. Am acoperit pentru a pastra aroma mararului. Dupa cateva minute am strecurat legumele printr-o sita si le-am trecut prin blender. Am amestecat apoi legumele pasate cu supa si am sevit cu smantana si crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu smantana si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa - crema de sfecla rosie