Supa crema de legume cu smantana si crutoane

de Merisor in Supe, 23 Aug 2012 | 10511 vizualizari

 

Am facut o supa acrisoara de legume asa ca sa ne mai degresam putin.
Nu am pus nici ulei pentru ca am vrut sa pun smantana.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • o radacina telina
  • 2 morcovi
  • 3 ardei grasi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 L apa
  • 3 rosii mari
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • zeama de la o lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu smantana si crutoane:

Am pus o oala cu apa la fiert cu putina sare.

Am tocat legumele curatate si spalate si le-am adaugat in apa cand aceasta a inceput sa fiarba. Am acoperit si am lasat la fiert aproape o ora.

De obicei legumele le inabus putin apoi adauga apa fiarta, dar de data asta am incercat sa vad ce gust au legumele doar fierte in apa simpla. Nu am fost dezamagita  de gust.

Cand legumele s-au inmuiat am potrivit cu sare, am batut un ou cu doua linguri de smantana si zeama de lamaie intr-un bol, am diluat cu zeama de supa si am amestecat in supa. Am oprit focul si am adaugat mararul tocat. Am acoperit pentru a pastra aroma mararului. Dupa cateva minute am strecurat legumele printr-o sita si le-am trecut prin blender. Am amestecat apoi legumele pasate cu supa si am sevit cu smantana si crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu smantana si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de naut