Supa crema de conopida cu iaurt

de Oana in Supe, 12 Oct 2009 | 9380 vizualizari

 

Este o supa delicioasa, apreciata de copii si se prepara foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopida
  • 1 cartof mare
  • 1/2 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 l apa
  • 1 iaurt mic cremos
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu iaurt:

Legumele se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se pun la fiert in litrul de apa. Se acopera oala cu capac si se fierb la foc ptrivit pana se inmoaie. Se strecoara apoi legumele si se pastreaza zeama, ar trebui sa fie jumatate de litru de supa. Legumele se paseaza cu blenderul, impreuna cu iaurtul si sare dupa gust.

Intr-o oala cu fund dublu se topeste untul, apoi se adauga faina si se stinge rapid cu cate putina supa fierbinte de legume, amestecand continuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se foloseste toata supa de legume, apoi se adauga piureul de legume si se adauga laptele, putin cate putin, amestecand in continuare cu telul. Se fierbe la foc mic 5 minute.

Se serveste fierbinte, cu smantana si crutoane, o nebunie de gusturi!

Eu am ornat-o cu cateva feliute de migdale trase in unt si patrunjel verde. In ultima poza vedeti castronelul lui Vlad :). Unul la fel a papat si Stefu :)

TIPS-URI

1

Aceasta supa merge perfect ca fel intai la o friptura de pasare sau de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

leoflori 1

13.10.2009, 16:16

mmm, o bunatate!

ramo_cata 1

15.10.2009, 14:54

iamm am facut-o si eu azi si a fost f buna,nu am pus nucsoara ca nu am avut ..dar a iesit delicioasa...

Oana 1

15.10.2009, 17:19

Ma bucur, Ramo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii