Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este mult mai usoara decat pare, cel putin reteta de focaccia este foarte simpla. Supa crema poate fi cu usurinta si de post daca renuntati la smantana si parmezan.
Mai intai caliti ceapa in ulei de masline, la foc mic, timp de 15 minute. Este important ca focul sa fie mic si astfel ceapa sa nu prinda culoare.
Adaugati apoi conobida rupta in buchetele si adaugati supa de pui. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mare timp de 18-20 minute. Atentie daca folositi cubulet de supa, deoarece aceste are deja un continut mare de sare si nu va fi nevoie sa mai adaugati.
In acest timp coaceti si catetii de usturoi, necuratati, timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie.
Dupa cele 20 de minute scurse, inlaturati capacul si mai lasati sa fiarba la foc mic cam 15 minute. Dupa aceea adaugati si miezul de usturoi copt, smantana, piperul alb si mixati cu blenderul pana devine o crema omogeana.
Lasati sa se odihneasca 10 minute, timp in care se va mai ingrosa, apoi mai adaugati 50-70 ml apa si amestecati bine.
Pentru focaccia am amestecat oul cu iaurtul, faina, zaharul, uleiul, praful de copt si sarea pana am obtinut un aluat moale si lipicios.
Ungeti cu unt o tigaie maricica si folosind dosul unei linguri intindeti aluatul uniform pe fundul tigaii. Condimentati cu chimen, busuic si cimbru apoi acoperiti cu folie de aluminiu sau un capac. Lasati la foc mic timp de 10 minute, timp in care nu aveti voie de ridicati capacul. Dupa 10 minute il puteti inlatura, iar dupa gust o mai puteti lasa cateva minute pe foc. Eu o prefer putin arsa :), asa ca 4 minute au fost suficiente.
Serviti supa crema cu parmezan, un strop de ulei de masline (optional) si focaccia calda alaturi.
Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ si pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209
Pofta buna!