O supa crema de conopida, aromata, usor picanta, e numai buna si atat de reconfortanta intr-o zi friguroasa de toamna. Poate ca nu suna atragator pentru toata lumea, dar daca nu-i dai o sansa, nu stii ce pierzi. Mai ales daca o pregatesti dupa reteta de azi.
Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele.
Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de conopida. Amesteca si lasa la calit pana prinde gust si culoare.
Adauga si celelalte legume si toarna peste ele apa fierbinte. Pune un praf de sare si lasa supa la fiert. Cand toate legumele sunt fierte, adauga curcuma si lasa supa sa mai dea in cateva clocote.
Daca iti plac supele mai picante, poti adauga si un varf de cutit de chili.
Trage vasul de pe foc si mixeaza legumele, impreuna cu zeama, pana supa devine cremoasa.
Mai ai doi pasi de facut: trage baconul taiat in cubulete la tigaie, apoi decoreaza bolul in care servesti supa cu bacon, gogosar fresh taiat in cubulete si frunze verzi de ceapa.
Supa de conopida e suprinzator de fina, aromata si reconfortanta. Sa incercati si voi reteta si sa-mi spuneti daca am sau n-am dreptate. ;)
Pofta buna va doresc!