Supa crema de cartofi

de AnaDavid in Supe/Ciorbe, 12 Oct 2017 | 2583 vizualizari

 

Este o supa originara din Franța care te face să visezi în zilele de iarnă. Cateva ingrediente pentru un gust minunat care uneste parintii si copii.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 ceapă medie
  • 50 de grame de țelină
  • 30 ml de ulei floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • 1 lingură de făină
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 2 litri de supa de pui foarte fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

Curatati cartofii și tăiați mici cuburi de 1-1,5 cm, procedati la fel si cu telina.

Tăiați ceapa fină și caliti cu ulei și unt până când devine transparenta.

Se adaugă cartofii și țelina și se prăjește împreună până devin luciosi.

Adaugati făina și amestecam pentru 2-3 minute.

Adăugați supa de pui fierbinte, amestecati bine ca sa nu fie cocoloase din faina, acoperiți totul si fierbeți la foc mediu timp de 15-20 de minute. Amestecăm mereu și nu-l acoperim complet.

Dacă mai trebuie, mai adăugăm supă.

Când cartofii sunt moi, adaugam sarea si scoatem supa de pe foc.

Adăugați smantana și cu un mixer de mana, blenduim supa ca sa facem o crema matasoasa.

Prajiti cateva felii de pâine și tăiate în cuburi.

Serviți supa cu crutoane de paine, piper negru și brânză de parmezan ras deasupra.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi