E prima data cand fac supa de andive,a iesit buna,chiar buna,pacat ca am lasat-o pe fiica-mea sa faca crutoanele ca sunt cam mari.
Curatam andivele de eventuale frunze vestede sau patate,le spalam bine la jet de apa.
Am taiat cateva varfuri fragede de la 2-3 andive si le-am lasat deoparte.
Intr-un vas punem putin ulei,calim ceapa, adaugam usturoiul si andivele.
Le lasam cateva min sa se caleasca iar apoi adaugam si cartofii taiati cuburi,ca sa fiarba mai usor.
Acoperim cu apa(cam 2 l) si lasam sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat.
Scurgem o mare parte din zeama si o pastram. Pasam legumele cu blenderul.Adaugam apoi restul de zeama peste pasta de legume. Potrivim de sare si piper.Dam din nou un clocot supei noastre,adaugam smantana si dam deoaparte.
Separat pregatim crutoane din paine taiata cubulete si prajita in putin unt.
Servim supa cu crutoane si am pus si cateva varfuri crude din andive.