Supa bulgareasca Tarator

de laura_n in Supe, 12 Sep 2012 | 9853 vizualizari

 

O supa delicioasa pe care am avut ocazia sa gust si sa pap din plin la vecinii nostri bulgari.
Este o supa rece, care se face in doi -trei pasi , dar este foarte racoritoare si delicioasa tare.
Pur si simplu, m-am indragostit de supa asta si in plus ma ajuta si la regim ;)
Nu am reusit sa iau reteta direct de la sursa, insa am gasit-o pe cateva site-uri culinare si am realizat-o si eu. In unele retete, am gasit ca se pune si miez de nuca, dar la restaurantul bulgaresc am servit fara.

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete lung (fabio sau cum se numeste)
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 400 gr iaurt (eu am folosit de la napolact din ala combinat de vaca, bivolita si oaie parca)
  • 300 ml lapte dulce
  • sare (eu am pus putin mai multa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa bulgareasca Tarator:

Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.

Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si mararul spalat si tocat marunt.

Turnam laptele peste compozitie, aestecand usor cu o lingura. Dam la frigider sa se raceasca pentru o ora apoi servim o portie mare de supa Tarator. 

O nebunie! 

TIPS-URI

1

daca doriti, puteti pune cuburi de gheata in supa, este si mai buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa bulgareasca Tarator" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de castraveti murati