Fiecare din noi are in camara un borcan de castraveti murati, pe care-i serveste ca atare sau ii foloseste la diverse preparate. Cati dintre voi v-ati gandit la o supa de castraveti murati?
Va garantez ca este cea mai buna supa , cu cel mai bun gust posibil. *** Reteta este preluata din revista "Libertatea pentru femei" si am preparat-o la solicitarea sotului . ( I-a facut lui, poza din revista, cu ochiul :))) )
Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete.
Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet.
In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de pui si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam taiteii ( pastele ) si mai lasam 10 minute la fiert.
Amestecam smantana cu mararul tocat si turnam amestecul in oala, lasand pe foc inca 5 minute.
Potrivim de sare si piper si oprim focul.
Se serveste fierbinte.
1
1 portie inseamna o oala de 3-4 litri . Daca supa este prea groasa, putem suplimenta cantitatea de supa de pui sau adaugam o cana cu apa fierbinte.
2
Mararul amplifica gustul si aroma preparatului, de aceea este indicat sa nu lipseasca din lista de ingrediente.
3
Am folosit castraveti in otet , pusi in casa ( un otet dulceag, nu foarte tare ) . Daca aveti castraveti prea acri, tineti-i 10 minute in apa calduta .