Supa de castraveti murati

de Ina in Supe, 30 Ian 2014 | 8664 vizualizari

 

Fiecare din noi are in camara un borcan de castraveti murati, pe care-i serveste ca atare sau ii foloseste la diverse preparate. Cati dintre voi v-ati gandit la o supa de castraveti murati?
Va garantez ca este cea mai buna supa , cu cel mai bun gust posibil. *** Reteta este preluata din revista "Libertatea pentru femei" si am preparat-o la solicitarea sotului . ( I-a facut lui, poza din revista, cu ochiul :))) )

 

INGREDIENTE

  • 5-6 castraveti acri (mai marisori )
  • 2-3 morcovi
  • 50 g unt
  • o lingura de faina
  • un litru supa de pui (poate si din concentrat de pui )
  • 150 g taitei de casa (sau orice fel de paste )
  • 200 g smantana
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de castraveti murati:

Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete.

Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet.

In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de pui si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam taiteii ( pastele ) si mai lasam 10 minute la fiert. 

Amestecam smantana cu mararul tocat si turnam amestecul in oala, lasand pe foc inca 5 minute.

Potrivim de sare si piper si oprim focul.

Se serveste fierbinte.

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o oala de 3-4 litri . Daca supa este prea groasa, putem suplimenta cantitatea de supa de pui sau adaugam o cana cu apa fierbinte.

2

Mararul amplifica gustul si aroma preparatului, de aceea este indicat sa nu lipseasca din lista de ingrediente.

3

Am folosit castraveti in otet , pusi in casa ( un otet dulceag, nu foarte tare ) . Daca aveti castraveti prea acri, tineti-i 10 minute in apa calduta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa bulgareasca Tarator