Sunca

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 3618 vizualizari

 

Pentru ca nu am participat la taierea porcului, nu am avut posibilitatea de a pastra bucatile de carne asa cum as fi vrut. De aceea la sunca am legat bucati de slanina cu bucati cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de slanina cu soric
  • 4 bucati subtiri de slanina cu fasii de carne
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 litri de zeama de varza pentru fiert
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute tocat fin, cimbru uscat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca:

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.

Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la foc potrivit. (30 de minute din momentul in care incepe fierberea).

Se lasa peste noapte la rece. Se serveste alaturi de ceapa sau usturoi, dupa plac :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive pentru copii adunate de la lume