Sufleu de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 30 Iun 2011 | 7646 vizualizari

 

Uitandu-ma la MasterChef US m-am gandit sa fac un sufleu de ciocolata – a fost o proba in care trebuia concurentii sa prepare sufleu de ciocolata…a fost mult stres pe unii deoarece in cateva secunde de la scoaterea sufleului din cuptor trebuia ca sa il duca pe masa bucatarilor pentru a fi prezentat cand inca este umflat. Deci m-am pus si eu sa prepar sufleu de ciocolata. M-am grabit sa ii fac poza desi la masa l-am servit deja lasat (oricum a fost delicios :P )….asta este…sufleul odata scos din cuptor se desumfla in 2 minute.

 

INGREDIENTE

  • unt + zahar brun, pentru vase
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 30 gr cacao pudra
  • 10 gr faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

1.       Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu unt si tapeteaza cu zahar brun vase individuale.

2.       Topeste ciocolata cu untul la bain-marie apoi lasa sa se raceasca usor.Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile bate-le cu zaharul brun si vanilia apoi incorporeaza ciocolata cu untul topite. Cerne cacaoa cu faina impreuna apoi inglobeaza-le in compozitia precedenta. Umple fiecare vas cu acest aluat. Da sufleurile la copt 10-12 minute pana cand in exterior sunt facute dar in interior sa ramana usor umede.

3.       Serveste sufleurile cu fructe caramelizate (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol