Dedicatie speciala pentru Dia, sa-i treaca supararea. Ori ii trece...ori ma fugareste de nu ma vad...:))))
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporam apoi cateva linguri din spuma de albusuri. Turnam apoi peste restul de albusuri si amestecand usor cu o spatula, amestecand de jos in sus.
Ungem foarte bine un vas termorezistent cu unt (daca aveti forme mici de sufleu e ideal) si turnam compozitia. Punam vasul intr-o tava in care am pus apa (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului) si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 25 de minute, fara a deschide usa cuptorului.
Se lasa sa se racoreasca, se portioneaza si se serveste cu frisca batuta, tinuta 30 minute la congelator.
O nebunie de desert, crocant la exterior, umed la interior, ce nu te induri sa-l lasi in tava si nu te lasa pana nu-l dai gata. :)) Crusta aceea ce se formeaza la suprafata, va crapa in momentul cand portionati.