Curatam portocalele cu un cutit astfel incat coaja sa fie lunga si ingusta. Coaja o folosim la ornat. Facem trandafirasi (din coaja) pe care ii strangem bine cu ajutorul unei jumatati de scobitori :) .
Dam portocalele la blender. Separam ouale. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile cu untul topit, zaharul (si cel vanilat) si laptele le frecam bine cu un tel sau cu mixerul, adaugam si portocalele dupa care incorporam cu albusurile spuma. Amestecam incet cu o lingura de jos in sus si punem in ploaie faina amestecata cu praful de copt. La final punem si putina coaja rasa de portocale. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox 20 minute (cuptor cu ventilatie) sau pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca dupa care se taie ca pe tort si se umple cu marmelada de portocale. Se poate servi si simpla pudrata cu zahar.
1
Daca se dubleaza cantitatile, aceasta reteta poate fi utilizata cu succes pentru un blat de tort cu portocale ;)