O bunatate, sau si mai bine spus, un deliciu, se combina perfect cu un iaurt la micul dejun :)
Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine.
Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul rezultat peste faina si se framanta in jur de 5 minute aluatul. Se infaineaza cu o mana mica de faina coca si se lasa la crescut in jur de 45 de minute, la loc cald in bucatarie. Facem aluatul sul si rupem din el 12 bucati aproximativ egale.
Intindem pe o suprafata usor infainata fiecare bucata, intr-un mic cerculet( 14 sau 16 cm) si cu un pieptene zimtat facem un model pe toata suprafata. Vom proceda asa cu toate bucatile de aluat si numai dupa aceea le vom praji in uleiul incins. Am prajit scovergile incepand cu prima bucata pe care am facut-o. Eu am schimbat uleiul de doua ori. Am scurs scovergile intr-un vas tapetat cu servete absorbante, apoi le-am pudrat cu zahar pudra vanilat.
Deliciu garantat!
1
Prajiti-le cu atentie, se ard extrem de usor!