am gasit reteta in revista Ioana si mi-a luat ochii...am adaptat-o gustului meu
Curatam cartofii,ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata ii scoatem si ii punem la scurs.
Taiem morcovii rondele si ii punem la fiert in apa cu sare 10minute,apoi adaugam si buchetelele de broccoli si mai lasam pe foc 3minute.Soatem,trecem printr-un jet de apa rece si punem la scurs.
Taiem ardeiul fasii.Spalam bine rosiile.
Amestecam carnea tocata cu pesmet,un ou,sare si piper si formam bilute pe care le prajim in ulei incins,nu foarte mult,apoi le scoatem.
Ungem o forma termorezistenta cu unt in care punem in straturi cartofii,saram si condimentam cu putina vegeta, punem ardeiul,morcovii,ciupercile,buchetelele de broccoli,chiftelele si rosiile,condimentam.
Batem doua oua cu sare si piper,adaugam smantana si cascavalul ras si omogenizam bine.Turnam compozitia peste legume si dam la cuptor cca o ora,pana se rumeneste frumos deasupra compozitia.