Aperitiv budinca cu sunca si ardei

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2015 | 108668 vizualizari

 

Este o budinca aperitiv, delicioasa si aspectuoasa, cu o multitudine de culori, mai ales daca folosim si oua de tara sa obtinem acel galben intens. Reteta aceasta am ales-o din categoria Aperitive cu personalitate, de pe minunatul blog al Victoriei Gabriela - Vicky cea draga mie, care are retete bune si prezentari frumoase.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 6 linguri făină
  • 300 g șuncă
  • 2 buc ardei gras, roșu
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • un praf sare
  • un praf piper
  • un praf cimbru
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv budinca cu sunca si ardei:

Taiem sunca presata in cubulete mici.

Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri.

Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele si omogenizam din nou.

Urmeaza patrunjelul verde, sunca presata si ardeiul.

Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt sau ulei si intindem compozitia de budinca in ea.

Dam forma cu budinca la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pana cand budinca se rumeneste frumos la suprafata.

Lasam budinca sa se raceasca usor, apoi o rasturnam pe o planseta si inlaturam hartia de copt.

O portionam rece, pentru a se taia frumos.

Servim budinca cu ketchup sau cu o cana de iaurt, la micul dejun sau de ce nu, la cina.

Dar o putem servi si ca aperitiv la o masa de sarbatoare si cu siguranta ne vom incanta si musafirii.

 

 

TIPS-URI

1

Recomand sa se unga hartia de copt, pentru ca am eu o experienta in care aceasta s-a lipit de o astfel de budinca, neavand grasime in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca cu sunca si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

23.09.2015, 01:37

Ce culori . Felicitari !!!Afirm si confirm: cea mai potrivita proportie oua-faina -smantana

Xandrinne 1

18.12.2015, 20:51

Ce bunatate!!

kytz 1

12.01.2017, 16:42

Ce colorit frumos! Sigur e o bunătate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele de toamna