Suc de roșii

de elucubratiiculinare in Bulion, 4 Sep 2012 | 5376 vizualizari

 

Suc de roșii eco din grădina bunicii.
Anul acesta cu toată seceta, dar totuși udate în fiecare seară cu pompa, bunica a făcut atât de multe roșii încât am căpătat și eu.
Nu știu ce a fost în capul meu de m-am întors acasă doar cu 2 poze și ambele făcute la ceaun.
Grădina plină cu roșii nici nu mi-a trecut prin cap să o pozez, ca să nu mai spun de pregătirea acestui suc, care este în aparență foarte ușor când ai ustensilele necesare.
Vorbesc de acea banală mașină de tocat roșii care scoate semințele.
Noi nu am avut și a fost o adevărată aventură să găsim una prin vecini care să și funcționeze :)

 

INGREDIENTE

  • să fi fost vreo 40-50 kg roșii de am reușit să umplem un ceaun așa mare
  • sare,
  • zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de roșii:

Roșiile se spală bine, se taie în două (cele mici) sau patru (cele mari) și se înlătură cotorul și eventualele impurități. Se dau prin mașina de tocat roșii (musai care scoate semințele și elimină coaja).  Dacă aveți una electrică deja e floare la ureche. Bunica neavând așa minunăție de mașină, le dă prin mașina de tocat normală și apoi prin sită (muncă multa, prea multă!!!). După ce se dau toate roșiile prin mașina de tocat trecem la resturile rezultate. Cică e păcat de ele (mai ies câteva castroane), așa că se mai pot de 2-3 ori când ai mașină bună.

Acum că am umplut ceaunul îl punem la foc. Atenție la foc, că putem să dăm sucul în fiert (se umflă ca laptele). Dacă faceți la ceaun, puneți lemne în foc cu grijă, sau luați o găleată cu apă ca să aveți cu ce stinge. Când începe să fiarbă nu ne dezlipim de lângă el și amestecăm aproape constant. Să fi fiert vreo oră la așa cantitate.  Dar se fierbe în funcție de cât de gros vreți să-l faceți. Spre sfârșit punem sare și zahăr după gust și se mai fierbe 10-15 minute. Noi am pus de mai multe ori și sare și zahăr așa că s-a pierdut șirul cât s-a pus, până la urmă toată lumea care gusta a zis că e destul :)

Se pune fierbinte în sticle. Se fierb în bain-marie pentru 20-30 minute. Se acoperă cu o pătură groasă și se lasă până la răcirea completă. Se duc fie în beci (cine are, adică bunica) sau în cămara (adică eu). La iarnă o să ne prindă tare bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de roșii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

04.09.2012, 19:01

Rocsi 1

04.09.2012, 20:29

Waw ce cantitate mare de rosii ai avut!

iry-gabriela 1

04.09.2012, 20:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii